Monday, November 21, 2011

banyak test da lepas.. hoooray..!

minggu yang penuh dgn tekanan da lepas
alhamdulilah
test2 berderet mcm anak itik
tension wa ckp sama lu..
kalo 2,3 chapter masok xpe la jugak
nie smpi 7 chapter
mmg xcukop mase la kan aku nak study sume
hahahaha
result nnti mcm mne la
mcm kantoi abes je
tggl harap assgmnet ngn final je nie
waaaa...... jgn kecewekan aku wahai result yang comeyl
nnti buat2 comeyl je cik result

esk start mnggu baru
tenang siket la harapnye
byk kelas batal
lagi 1 bnde yang penting, aku nak BALEK mnggu niee..
yeay yeay yeay...!!
ok, kau jgn over sgt mira oii..
sile balek dan settle kan sume assgment

ok, last work, senyummm je walau anda ditolak jauh2 ke tepi..... =))


p/s: hati hati hati, syabas...!! anda sgt kuat..... kagum dengan anda sgt2...!!



Friday, October 14, 2011

temukan aku ke jalan itu

langkah tak sekemas dulu,
muka tak semanis dulu,
senyum tak seikhlas dulu,
tawa tak seriang dulu,
hati tak setenang dulu....

apa da jadi dgn aku nie??
aku mau kan seperti dulu...
sama-sama mnangis,
dan sama-sama ketawa...

bila aku terluke, kau sembuhkan,
bila aku di bawah, kau bawa aku ke ats,
bila aku lemah, kau beri aku kekuatan,
dan sebaliknye.....

kita masih mencuba, membetulkan tingkah yang sumbang....

keep trying and never give up....


senyum......!! =)))















Saturday, October 8, 2011

kembali bernafas

blog mcm da xbernyawa..
semanjak masok sem baru nie, mcm sebok semacm je aku rase
knpe ntah..
nak jalan2 kat blog org pon mcm da xsempat,
apetah lagi nak update blog sendri..

wahai blog, jgn kau kecik ati ye..
nnti bile free aku cube conteng2 kat sini..
aku xakan berhenti menaip selagi pnye jari..
hehe...





harap permulaan yang baru nie akan lebih membahagiakan...hargai ape yg kite miliki...
mungkin kite akan mnyesal bile die mule menjauhkan diri nnti....





Monday, September 12, 2011

selamat belajar, adik.. =)

Assalamualaikom peeps...


cerite tentang seminggu yang lepas
baru sekarang ada masa nak update.. hehee
ahad lepas, dgn berbesar hati aku nak kaum kerabat mnghanatar adk aku yg no 2, daftar masuk u.. bertolak la pg tu dlm pukol 7 stgh, oleh kerana adk aku dapat masok utm kampus KL je, kol 8.10 macam tu da smpai da..

nie smentara nak tunggu register kol 8 stgh.... nampak mcm muke aku excited lebik, harap phm eh, aku mmg begitu.... hahaha..

ok lepas daftar, bergerak la ke kolej pulak, operasi mengemas akan dilalukan...

akhir nye jumpe jugak blok A..

 blok A, level 2, bilik nombor 31... waa, sme ngn nombor bilik aku lah.. ^^

 nie la hasil nye, kemas ala kadar je,... hehehe... aku jeles sbb bilik air dorg dlm bilik.... =(
 
lps nie, tunggu adk aku yg kecik tu pulak masok U..... blaja rajin2 ye adk.... =)





post kali nie xde la nak bercerita sangat just nak pesan kat adk aku tu supaya blaja rajin2, jgn mls mcm aku... aku nie walaupon nmpk rajin (sile terime hakikat ini) tp sbnrnye mls (yg nie kalau xnak terime pon xpe).. hehehe......  buat ayah ngn mama bangga dgn kite eh...
ok, gudluck wahai adikku.... =)

Sunday, August 28, 2011

no title needed...

hidup perlu diterskan walau sekuat mane dugaan mendatang,
senyum perlu diukir walau sesakit mane hati diluka..


ayat opening tu xley nak terabur lagi ke?? haha.. maaf la aku bukan la org yg pndai nak bermadah berhelah nie... hee... kalo ikot sedap hati aku , boley la...


sbnrnye aku tak tau nak tulis apa dlm entry nie, tp tgn aku nie dok gatai tekan new post... pasai pa xtau... mungkin sbb penangan tam nie tadi.. sape tam?? kucing... td aku kacau beliau tido lalu beliau mencakar tgn ku yg licin lagi mulus nie... ok, sile muntah, nah tong.. kurang asam punye tam, selame nie cakar2 manje je, tp tadi cakaran ape die bg aku pon xtau... saket nye, aku saje yg tau... pdn muke aku..


ok la, ape aku merepek malam2 hari nie pon aku xtau.... byee peeeps... assalamualaikom.. sile jgn ponteng puase... last sekali, senyumm..... !! =)))


ok bye... (bpe kali nak bye ntah)









Monday, August 15, 2011

aku yang bersalah...

ya Allah ape aku da buat niee... semua brade di luar kawalan ku.... maaf kan aku... maaf kan aku ya Allah... seperti hilang diri ku yg sbnr... aku bukan begitu lagi ya Allah.... aku suda berjanji nak berubah dulu, dan skali lagi perkara itu terjadi.... aku kesal.... menyesal dgn ape yg aku lakukan... bimbing la aku ya Allah.... beri pertunjukMu.... jgn kau tarik rahmat Mu dr ku....


namun, aku bersyukur kerana aku cepat sedar.... terime kasih ya allah... dgn kesedaran ini, moga aku tetap kan diri aku nie utk terus berubah.....


Sunday, August 14, 2011

tolong dokong..... pelissss.... =(

fuhhh.... penat giler kot ari nie.... mane tak nya, da la smlm x tido, lepas subuh dlm kol 7 cmtu baru la aku dpt lelap kan mate... sbnr nye aku x sure pukol bpe tapi kali terakhir aku dgr jam kat hall umah aku nie bunyi die berdeting 7 kali... so, what it means..?? eh jap2, berdeting?? hahaha... ok la tu dari aku gune berdentom kan..? ok, mmg skng aku ade mslh vocab kot.... mungkin sebab aku lame x bercakap... haha... ok itu tipu...!

ok2, balek pd crite asl.. merepek je keje kau nie..... lps tu dlm kol 9 lebih mak aku ajk g beli barang.. memang terhuyang hayang jela aku jln.... byk gak yg jadi, aku lnggar kotak smpai jatuh, then gelabah sbb die tulis "once broken consider sold" cpt2 aku keluar kedai ikot mak aku... (pdhal kotak je kot, xkan broken punye lah) haha... pastu amek barang nak letak balek tempat penyangkot pon jatuh,... nak tarik pintu pon x larat... lemah longlai je...
mcm nie la aku tadi.....

cube bygkan dr kol10 smpai kol 4 stgh aku jln.... penat tu... fuhh... ok, may be bagi korg itu biase, tp bg aku yang xcukop tido dan berpuase. (mcm aku sorg je puase... haha) itu sgt memenatkan... aku sgt mengade... pasnie, sape2 nak ajk aku shopping makesure soh aku tido awl, kalo x aku mintak dokong... haha..


hehehe... da lah, tu je nak cite, nak bg tau aku penat ari nie......  cerekarama tadi, PEREMPUAN DI AKHIR RAMADHAN menyentuh jiwa ku..... 

ok, peeps, slmt berpuase....!!!

Saturday, August 13, 2011

..........


dulu, ketika kau jatuh, kecewa dan dilukai, 
aku sedaya upaya cuba memahai perasaan kau,
aku turut rasa apa yang kau rasa,
aku turut tertekan,
aku turut menangis..

tapi kini giliran aku yang jatuh, kecewa dan dilukai,
mengapa tidak kau turut cuba memahami apa yang aku rasa?
mengapa tidak kau buat sama seperti apa yang telah aku lakukan dulu?

aku bukan tidak ikhlas,
jauh sekali ingin mengungkit,
tapi tindakan kau buat aku kecewa,
aku rase tidak dihargai.



pesan tok diri sendiri: plss be matured, syg....!!

puasa puasa puasa......

assalamualaikom peeps...
selamat berpuase!! haha... skng baru nk wish..?? lambat la kau nie...
alhamdulillah da 2 mnggu kite berpuase dlm bulan RAMADHAN nie...


rase lame je kan aku x update blog nie... kesian die... mslh kekeringan idea aku nie semakin menjadi jadi nmpk nya... banyak kali da aku klik new post tu tp hampeh jee.. taip baru 1 ayat, da stop.. kdng2 smpai gak la 2,3,4,5 ayat, tp bile bace balek mcm 'huru hara' je ayt2 aku.. huru hara?? mayb i should use tunggang langgang instead of huru hara... hahahaa.. mane mane lah.. kalau x sampai gak ape yg aku mksod kan, korg usaha la bg sampai eh... xkuase aku nak bukak kamus....


nie nak share sumthing nie... nie aku dgr time tazkirah lepas terawih...
ALLAH bukan masuk kan kita kedalam syurganya kerana amalan kita, tetapi kerana rahmat dan belas kasihanNya kepada kita... oleh itu, berusaha lah untuk mendapatkan belas kasihan dariNya.. ini tidak bermakna, kita xpayah melakukan amalan2 fardu kerana yang fardu itu tetap wajib kita lakukan.. macam mana nak dpt rahmatNya kalau yang di suruhNya tidak kita lakukan... waallahualam~


sekarang da masok frasa keampunan, sama2 la kita bersungguh sungguh memohon keampunan drpdNYA......
"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dlm kalangan kamu. Bukan juga yg paling soleh dlm kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas utk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan.." -Imam Hasan Al-Basri-







Wednesday, August 3, 2011

hati yang masih punya perasaan



perlu ke kita rase seronok atas kesedihan, kekecewaan orang lain?
kita bangga orang lain menangis kerana kita?
kita sebarkan pada orang yang tidak sepatutnye tahu tentang semua ini?
dan kita berlagak seolah olah kita da menang?
ape perasaan org yang bersedih itu bila mengetahui apa yang kita lakukan?
pernah kita fikir?
sedang kan orang yang bersedih itu lah orang yang pernah kita anggap penting dalam hidup kita dulu...
kejam.....

Wednesday, July 20, 2011

Hizami, Nak Header Satu!

assalamualaikom peeps....


hari nie buat julung-julung kali nye aku join satu contest nie.. eh eh, bukan contest tp die lebih kepade cabutan bertuah... 1st time nie ok aku join.. harap2 terbertuah la aku kali nie.... rase nak join membuak buak setelah aku ditag oleh hikayat si gadis.. tengs kawan tag aku... kalau tak  aku tak tahu kewujudan peluang ni... =)




Ke Hadapan Hizami, saya nak header satu sebab saya nak, nak nak jugak. haha.. Disebabkan kecetekan ilmu saya dalam bidang pembikinan header ni, jadi, dengan peluang yang ada, saya dengan muka tak tahu malu menagih header percuma dari En. Hizami.. boley kan..? =)




bagi siapa siapa yang berminat nak join, moh la letak cursor di SINI lalu klik......
anda yang ditag OjiKo Ho hO Ho

Tuesday, July 19, 2011

.: macam biasa lah :.

mcm biase, hari2 bosan, tak tau nak buat ape da cuti nie... dulu time dgr cuti empat bulan, rase mcm heaven gile... tak nyempat2 nak cuti... sekarang da cuti, amek kau, tak tau nk buat ape da, ari2 buat bende yg same je kt rumah kalau x ke mane-mane... menyesal xsuda sbb xcari keje... sblm cuti hari tu, igt nak cari keje bagai, yela nak kumpul duet tok anak2 nnti... tapi habok pn xda.... saba jela ngn hangat hangat taik ayam aku niee...


hari tu akhir bulan 6 aku join activiti kat U ksyg ku.. jadi fasi lagi... aku mmg ade ciri ciri fasi berkaliber.. sanggup nie dr kajang  naik penang semata mata nak jadi fasi... nmpak kan kesungguhan aku... haha... skali skala puji diri smdiri ape salah nye kan... nie tgk gmba kat fasi kt bawah nie, yang paling berkaliber, aku la... hahahahaa... sume perempuan sbb yg dtg join program nie skola perempuan.. laki jadi urustaksetie je.... perosak bhse aku nie...

alahai, comot nye aku...


tu je la nak cite.... saje bosan bosan..... heeee..... xpakse bace, kalau da terbace terime kaseh.... senyummmm.... =)... peace...



hati ku berbisik    :   aku da boley trime kenyataan,... ape yg berlaku ade hikmahnye kan.... biar, aku simpan semuanye sendiri... hanye aku tau ape yang aku rase dan ape yang terjadi.... i love you...

terasa hati

terpulang la nak percaye ke nak ape ke... nak mengata? ikut suka kau la.... hakikatnye hanye aku yang tahu... sekian, terima kaseh... senyummmm..... =))


hanye aku tau ape yg aku rase...

Thursday, July 14, 2011

sayang,...

Kau katakan padaku
Betapa lelahnya dirimu menghadapi aku
Kau katakan padaku
Ingin kau mengakhiri semua ini
Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaan ku untukmu

Cubalah tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah tuk merasakanku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu

Wednesday, July 13, 2011

bila cinta da pudar

macam ni la bila cinta da pudar... hehehe..

hehehe.... tajuk nie memang tak ley bla, aku tau... mcm xsesuai je kan kalau aku ckp pasal nie... tapi nak ckp jugak... boley kan..?? heee...  ok, jom tgk kenapa cinta kita makin lame makin pudar...

1 jumpe orang lain
yang nie selalu terjadi... yela, tiba2 jumpe lak org lain yang kita rasa lebih paham jiwa raga kita nie.. so, pasangan kita, kita buat endah x endah je.... matlamat kita pun akan brubah skng kepada cuba dapatkan org lain tu tadi.. time tu kita mula lah melihat kelemahan2 pasangan kita... semua nya jadi tak betul... macam da berpaling tadah gitu lah... cewahh..

2 cuai dalam menjaga hati pasangan
ada kala nya mulut je mengungkapkan tapi perasaan tak de pun... ada sesetengah dari kita ni rasa bila da ucap kata2 sayang tu da kira cukup.. namun bila cakap je tapi tak disertai dengan perbuatan, cara kita dan sebagainya, rasa tu sendiri akan hilang.. rasa apa? rasa sayang dan cinta tu lah...
 3 bosan
nie berkenaan dgn faktor masa.. bila kita da terlalu lama dengan pasangan kita, mungkin kita akan merasa bosan.. yela, hari-hari asyik buat benda sama je kan.. tp tak semua orang cepat bosan kan.. dan ade yang kreatif dlm hubungn.. so, xkan terwujud la prasaan bosan niee....

4  berjauhan
jarak juga antara faktor cinta semakin pudar ni.. bila da terlalu lama berjauhan, jarang berkomunikasi, tidak ada lagi perkongsian, maka, semakin lama hati kita pun semakin menjarak...

5 tiada lagi persefahaman
makin lama kita kenal pasangan kita, makin kita tau baik buruk dia.. bila banyak sangat keburukan dia yang kita nampak kita pun rasa la yang dia ni da tak sesuai buat kita.. so, mula la kita menjauhkan diri, bag i macam-macam alasan.. kita juga akan selalu gaduh walaupun bende yang kecik bila cinta dan sayang tu da xde ....




pape pun hargai lah pasangan kita selagi dia ada.. pupuk la kembali rasa sayang tu.. ingat lah kembali kenang2 suka duka yang penah kita lalui bersama dia... mungkin dia yang terbaik buat kita.. tp jodoh tu di tgn TUHAN kan.. so, kalo da xde jodoh relakan lak perpisahan itu terjadi... jangan terus bersedih... mungkin ada yang lebih baik menanti kita....


p/s: 
  • jangan mengecewakan orang lain kerana kelak kita sendiri akan dikecewakan.... what goes around comes around.... 
  • jika rasa itu telah tiada, jujur la dgn pasangan... jangan terus menyeksa hati dan perasaan pasangan kita..


ok, tu jela... pape pun teruslah terSENYUM...... =)
peace..... !

Monday, July 11, 2011

tak tau tajuk ape yg sesuai.... -___-''

hahahahhahahaa....... xde ape pn, saje nak gelak.....

boley kan ??

boley tak kita  mulakan semuanya dari awal balek?
boley tak kite kenal antara satu same laen balek?
boley tak kite bina kepercayaan antara satu sama laen balek?
boley tak kite pupuk rasa sayang tu balek?
boley tak kite buang ape yang buruk sekarang?
boley tak kita lupekan semua kenangan2 pahit kita?

boley tak kita buat semua nie sekarang?
boley tak??
boley tak???

boley kan? kan? kan?

=(

Wednesday, July 6, 2011

tiba tiba....

Langkah kakiku semakin susah
Saat dirimu hakimi hatiku
Namun ku coba selalu mengalah
Kulakukan demi cinta

Aku menunggu dan terus berharap
Dan aku bertahan hingga datang gelap
Hingga suatu saat tubuhmu kudekap
Yakin cintamu kudapat

Meski kau selalu menyakiti aku
Kucoba bertahan walau sakit hati ini
Kupaksakan dan aku percaya
Suatu saat nanti kau akan mengerti
Bahwa cintaku ini takkan mati


tibe2 aku TER suke lak kt lagu niee... sayu  je dgr.... 

Tuesday, July 5, 2011

.: kaki dan hati :.

aku mmg selalu mengade..
selalu mintak kaki...
tp kau baik, aku mintak kaki, kau bg hati..
sukee...!!
i love u lah...

p/s: tp bahaye gak nie, mane tau nnti aku mintak hati, die bg aku kaki pulak, masak aku..

peace....!
 
 

Thursday, June 30, 2011

sorry for not being a good mate..


mule2 skali aku ingin meminta maaf krn x mnjadi teman yg baek utk kau..
mslh kau aku hnye mmpu mendengar..
tnpe mmberi sebarang bantuan..
aku tau berat beban yg kau pikul,..
aku tau bagaimane sedih nye ati kau..
aku tau mcm mane susah nye ati kau..
aku kesal..
aku tak bergune..
aku tak mmpu nk buat ape2, teman..
betape tak bergune nye aku kan..?
walau kerap mne pn kau tnye ape yg harus di laku kan, aku hnye mampu membalas, "tak tahu"..
maaf kan aku...


teman, kuat kan hati kau..
aku tak betah melihat kau susah hati begini..
aku tak boleh melihat kau terganggu begini...


aku syg kau sangat-sangat...
aku janji akan ade di sisi kau selamenye..
walaupun hanya dgn mendengar, aku harap kau rela...

maaf kan aku sygg..... 
i love u, whoever u are, n wherever u come from..

Wednesday, June 15, 2011

aku rase x bergune

penah x korg rase ape yg aku rase skng nie..?
rase mcm x bergune, rase mcm x diperlukan,...
isshh...
xde sumbngn lngsong aku idop kat dunie nie...
kalo aku xde pn mesti org x terkesan langsong kn.. (betol ke ayt aku nie?)
dlm mksd laen, aku ade ke xde ke same je bg org- org laen... (yg nie lebih mudah phm kot)

**************************

aku nak jadi org yg bermkne..
org yg diperlukan oleh org laen...
org yg kehilngan nye akn di rasai oleh org laen





Tuesday, June 7, 2011

result aku xde la weyy....

smlm (6 june 2011) result final aku tok first year nie da kua... igt kan nk bwt entry nie smlm, di sbb kan kemalasan yang melampau, ari nie baru aku menaip... hehe.. smlm pagi bgn awl jugak la sbb tido awal.. haha.. tp xrase excited pn aku nk check result 2.. sebok2 tnye org je, yg aku nye xnak tgk.. aku takot.. tkot result tu menegecewakan aku da yg laen laen... hehe... 2 la time soh study, maen2 dulu, skng baru terketaq ketaq nk tgk...

lepas mkn, tido, smyg, tunggu ati tenang baru la aku brani siket nk tgk... haha.. ok, da siap2, aku pn ade la siket keterujaan nak tau ape yg aku dpt dgn usehe yg xseberape tu... opss, aku terlupe sumthing, aku da jnji ngn sumone yg result aku tu biya die tgk dulu sblm aku.. knpe? sbb da 2 sem result die aku yg cek kan dulu.. hahaha.. ok, la aku pn setuju la die tgk dulu, xlah takot sgt kot... haha.. ok, lps sumone 2 da login aku pn x nyempat2 tnye cmne? bpe? ok ke? haha... terlebh excited la pulak.. n die pn ckp, xde grade pn tok sem 2.. sem satu ade la.. yg ade cume lulus/gagal je... 


aku pn da x tentu hale, aku login sndiri la nk tgk kot2 die maen2 kan aku kan... ye, mmg pn xde grade, pointer pn xde... aduss, cmne nk bwt nie..?? tbe2 nyesal sbb x tgk pagi tadi.. ok, try tnye ayien, kebetulan die on9 time 2... die pn cm xcye je aku ckp result aku xde.. ok, try sms lak.. sumpah tgn aku keteq2 nk bukak msg tu.. haha... ok, die bg grade je, xkan aku nk kire sndiri pointer aku kot... aisshh, mslh lagi...  hadoii laa.. pastu aku try login lagi skali.. ok, skng da ade, tgk pngk da naek, syukur2, pasti la PNG aku sem nie naek siket dari sem lps... alhamdulilah.... syukur sgt....
nie result aku...
maaf, gmba tidak dpt di paparkan.. haha...


nie jelah yg aku dpt tjk... nak tjk, betol2 malu... yela result aku xlah sehebat mane pn... tp syukur sgt, sbb da naek dari sem lepas.... time kaseh ya Allah..... alhamdulilah....!

tuggu aku dpt 4flat baru aku tunjuk sume nye k... hehehe...


mood: smgt nk masok sem baru...!!

Saturday, June 4, 2011

menangis itu perlu

skrg aku da tau, ko mmg sorok kan sumthing dari aku kan..
bnr kata ati ni, knpe aku xpecaye gerak ati nie dulu...?
tp skng nk xnk aku kene pecaye jugak..
sbb..
aku da nmpak...

knpe keikhlsan tak di bls dgn keikhlasan..?
mungkin aku xcukop ikhlas dlm mmberi selame nie..
mungkin, barangkali..

*********************************************************

dear heart,
fall in love when u r ready not when u r lonely...

Tuesday, May 24, 2011

.:syukur alhamdulilah.... (!)(!):.

ari nie, 24 mei 2011, sume plajar usm da boley cek result.. tp result lulus gagal jela, yg betol pnye 6 jun baru kua... aku bgn2, xigt lngsong ari nie kua result, sbb aku igt esk, 25 mei baru kua... nmpk sgt aku xamek pot bile sepatotnye result kua... terok betol perangai... ishh... slamber je aku on9, lngsong x jengok healthy campus usm 2.. haha... tgh2 syiok, on9, tbe2 cik tikah, die nie dak usm gak, tnye aku,  "kalo lulus die nye kod ape eh?" aku yg xtau pape nie pn jwp, "kalo lulus L la kot.." slmber je aku jwp mcm tau.. tbe2 aku terigt, ari nie ke result kua, ngn xtau malu, aku pn tnye.. cik tikah kate kalo nk cek, sms je ley skng nie, kt healthy campus x kua lagi.. orite, aku pn smngt la nak cek, yela nk tau gak la, paper2 ape yg aku kene hadap lagi sem dpn... dlm hati dup dap dup dap... tgk2, kalo nak anta sms, die mntak lak angke giliran, kompem2 la aku da lupe, eh bukan da lupe, aku xpenah igt pn sbnr nyee... hahahaha... nmpk kan betape terok nye aku... dgn harapan yg satu , cewaahh, aku pn tnye la roomate aku angke giliran aku bpe..? naseb la die igt, sbb kt die la aku selalu tnye no glrn aku tiap kali nk masok exam hall... fuuhhh, naseb ade kau ayien... syg kau laa.... tengs, sbb tolong igt kan angke glrn aku... hahaha....


alhmdulilah, sume nye P... p tu pass kot... mksd nye sume ketujuh tujuh subjek aku lulus la, maaf, cik tikah, aku ter over confiden lak ckp kalo lulus L tadi... actually, P, kalo xlulus F kot... entah la, aku nie mmg maen sebat je... ikot suke... haha..


tahniah pade kawan yg lulus sumenyee.... same2 la kite tunggu 6 jun nie eh, hopefuly, pointer sem nie tak mngecewa kan sgt la... takottt woo, sbb aku x study serious2 pn... sume last minute kot.... hurmmm, tolong jgn kecewa kan aku wahai cik result.  pelisshhh....


nak sume result cmnie ley x..??
hurmmmm..... harapan jelah kot.... tbe2 rase nk amek final lagi skali.... igin menebus keeslhn2 lampau... ecee...




pssst2.. kate ati kecil ku: nak blaja betol2 sem dpn... (mmg tiap kali da dpt result nie la azam aku, bile nk tercpai ntah).. cuti ku maseh pjg... ape nk bwt??

Wednesday, May 18, 2011

.:aku gembire bersame kau:.

smlm (17mei 2011), mase aku di abiskan bersame cinteku (wekkk geli2) NOR AZREEN SUJAK,..
nie die ayien (ramai pulak kwn aku nme ayien) ^^


tengs yow kuar ngn aku... die jelah yg selalu free n sng kalo nk ajak kuar... selalunye kitorg mmg kua due je smntare nk tunggu yg laen2 cuti.... tp smlm kua bertige... sape lagi sorg..?? ntah.. spe ntah, aku pn xknl sgt.. (haha, ok kejam).. jln2 ts saje, dgn mngangkutan awm tmpt 2 la yg senang nk tuju, walaupn jauh siket, ok la.. da bosan la ngn mid gamaknye... hahaha... ok, actually, aku nk maen theme park die, seriously aku mmg xpenah maen wey, tiap kali g situ... bile la dpt peluang nk maen, mmg x nmpk mnrk beno, tp nk jugak merase, nak jugak.. haha.. sape nk teman aku maen?? jum jum jum.... aku ajk je tau, pakai duet sndiri la tp... 


smpai2 je da ade org beli kan tiket, wayang, ngn mengah x abis lagi jln dgn laju tadi, kitorg pn masok la, naseb ade popcorn ngn sprite, mmg lapa ngn haus la.. time kaseh2... =) tgk cite nie,


best wo cite niee... betol2 best..!! sape xtgk lagi 2, g la tgk.. confirm confirm x mnyesal punye... =)


lps tgk wyg, xtau nk wtpe, g la maen bowling... mule2 nk maen 1 game je kononnye, pasti la xpuas, tmbh lagi game, xyah tau la spe yg menang kan... aiisshhh... hahaha... mmg kali nie maen bowling aku lupe nk bawak stokin, patot la rase cm ade sumthing tinggal je time kua umah tadi.. sbb kan penah kene sound, aku pn beli jela stokin skola 2... tbe2 trigt lak kes kene sound 2, dulu2 kalo maen redah je mmg aku xbawak la stokin kan, ade la abg 2 (pasti la pekerje kt situ) snggop soal selidik kitorg tnye pakai stokin x? aku ngn slmba bwt xtau je, tgk2 die tnye2 lagi mcm polis.. then, terpkse la ayien mngalah g kaunter beli stokin.. haha.. sori ayien, aku yg aja kau bukan2..... smpi skng aku nyampah kat abg 2... sori bang ye, spe soh tego.. ngee....




lps abis movie, bowling, psti la perot aku da wt bunyi kecorong kt dlm sane... jom mkn..!! time 2 la mule cite2, ngumpat2, gelak2 smpi senak perot aku, aisshh, mcm2 hal jadi ngn si ayien nie...nie muke kenyang mkn, kenyang ngumpat, kenyang gelak.... bwt dose lagi.... bile nk taubat niee..




da paus sume, jom balek.....  tengs a lot ayien ngn lagi sorg 2... karak jom ayien...!! kite ajk budak yg sentap 2 skali... little nisa little nisa,....




p/s: aku ta suke laki naek coarch wanite... tolong la paham, coach 2 hnye tok WANITA.....  herhh~

Monday, May 16, 2011

duka~~


maaf aku xmmpu utk bertahan lagi.. terlalu saket... walaupn sekerap mane kau luke kan, ati ini xkn kebal menahan,.. aku lemah, ye aku mngaku, aku lemah... terime kaseh, terime kaseh krn mngajar aku erti saket ini..
jgn sekali kali kau cube cair kan lagi ati ini, krn aku tau selembut mane ati ku,..


Sunday, May 15, 2011

.:ho00ray, dpt mkn nasi minyak :.

akhirnye dpt jugak aku mkn nasi minyak org kawen.. lame btl au ngidam, hehehe.... smlm (14 mei 2011) aku g kenduri kawen sepupu my mom, aku pn xbpe knl spe yg kawen,. matlamat utame aku ikot sbb nk tunai kan hajat la, mkn nasi mnyak org kawen.. lagi pn mak aku slalu ckp kalo xg kenduri org nnti kenduri aku kawen, xde org g... sbb 2 gak la aku bersemngt nk g... yela, takot nnti aku kawen xde org dtg... cewaahhh, belom ape2 da ckp psl kawen... calon pn xdak lagi... 


aku suke wey, tgk org kawen, mesti cantek, jeles je tgk, ntah bile la kan aku dp jadi cm 2... haha.. (berangan lagi).. pastu tgk la muke2 pengantin, mesti bhgie je kan.. aauuww, xsaba nk kawen (suda2 la mira oi, gatai bebeno, kau 2 da la xde org nk)..


ckp psl pengantin, tbe2 aku terigt pngalaman jadi pengapit... hahaha... klaka pn ade gak, xpsl2 aku kene jadi pengapit, nie sume gare2 jantung atiku, syahrain... sbb kan die xbalek, aku la kene jadi pengapit kakak die time mjlis smbut menantu.. (aku pn xsure la kalo pmpn g umah pengntin laki 2 nmenye smbut menantu kan? ).. aku pn maen taram je la, keje kipas je kot, pastu lap2 muke penganten kalo die peluh.. haha... seriously aku xpenah amek pot psl pengapit2 nie, yg aku tau keje kipas2 je, n yg 2 jela aku bwt... haha... org ckp, kalo jadi pengapit nie, lmbt dpt jodoh.. sabo je la... jodoh kn di tgn tuhan... cewaaahhh.....


ok lah meh tgk bukti aku mkn nasi minyak...


sori una, xde gamba laen.. (una adk aku, tgk die wt muke sapo soh)
possing dulu sblm gerak.. ^^
errrkkkk, ok, kenyang mkn nasi minyak.... lepas nie nk ngidam ape lak eh..?? hehehee...

Saturday, May 14, 2011

perlu ke aku epy sgt.. (?)(?)

h00oorayy...
da boley bukak laa...
tp kan, npe post org len ade yg xley bukak ek..??
pape pn, epy... (pdhal bukan nk bwt pape pn kalo ley bukak).
hehee...
ok, mau tido la..
esk nk g mkn nasi minyak... (lame da aku ngidam nieee )
arap2 org kawen 2 bwt nasik mnyak la...
kalo x, kene la aku tggu lagu undangn2 kawen niee..
hehehe...

ok peeps, s e l a m a t m a l a m....

Wednesday, May 11, 2011

ingat mngingati la kot title post nie....

kdg2 kan kite selalu xsdr yg kite nie selalu saketkan ati org je kan..
kite mmg selalu nmpk slh org dulu dri salah diri kite sndiri..
mmg laju tok kite list kan keburukan org dari kite list kan keburukan kite sndiri.. (xcaye cube bwt.. hehe)

treat people the way u want to b treated, cliche kan, tp mmg 2 la hakikat nye...
nie x, kite nk melenting je bile org xikot kehendak kite, pnh kite pk kehendak org laen??

ya Allah, kau bersihkan la ati aku, kau jauhkan la aku dari prasaan2 burok sngke nie ya Allah..

motif post nie: ntah la, peringatan tok diri sndiri kott... =)

Friday, May 6, 2011

.:aku teringin mkn nasi minyak laa.... (!):.

xde sape ke ek nk kawen ujung minggu nie.... aku tbe2 tringin la nk mkn nasi minyak org kawen, aku xnk yg mak aku msk, aku nk yg org kawen pnyee... mne nk dpt nie ek...?? (pelik2 je la aku nie)... tolong eh, sape2 nk kawen, jempot la aku.... (gile xmalu kau, mira)... tgk gamba nie pn da bwat aku terliur,...
 




pelis, jempot la aku..... (abis tebal a muke aku nie).... hehehe...

.:aku mintak maaf lagi syg:.


aku xtau ape kene ngn aku..
aku mcm xtau ape yg aku nk..
aku maen hembur jee..
pantang ade point, aku tembak...
kesian kau..
aku mntak maaf..
ape pn aku hembur kau ttp setie dgr..
kau ttp setie tunggu aku sejuk...
kesabarn kau bwt aku tewas..
ye syg, aku nmpk kau da brubah..
kau lebih saba melyn kerenah2 aku..
aku ngaku, aku mcm bdk2..merengek mntak beri perhatian...
terime kaseh utk itu...

p/s: i'm sorry if i hurt u, but i want u to n0e this, i love u, i really really d0...

Wednesday, May 4, 2011

.:aku syg kau lah:.

post nie ditujukan khas bwt ex rumate ku FAZLYN HAZIQAH BT MOHD ZANAL...
ayien kau prasan x kite cpt sgt rapat, 2 la org ckp xelok gak kalo rapat sgt pastu cpt lak 2...
risau kn dgr cm 2, tp alhmdulah xde ape yg berlaku kan, gado terok mne pn, kitorg cpt baek (sape ckp kitorg xpnh gado) heehehe.....
die nie baek ok, byk tolong aku, tengs ayien....!!
hope nnti kau dpt rumate yg sekple jugak ok....
sedey wey, nk tukar bilik,.. nyesal xjadi mpd... ( kalo mntk pn mcm la dpt... hehehe.. )
nnti sape nk wt ape yg kau bwt selame nie....
  • sape nk kejot kan aku subuh
  • sape nk mara aku kalo aku nk tido lepas asar
  • sape nk suruh aku bgn study kalo aku tido spnjg hari
  • sape nk soh aku mndi ptg2
  • sape nk teman aku kalo aku nk mkn roti canai
  • sape nk abis kan mknn aku kalo aku da x larat nk abiskan
  • sape nak teman aku ckp kalo aku bosan (yg nie sory wey, aku selalu kaco kau nk tido soh dgr ape aku nk cite kan.... sorryyy... ngeee )
  • sape aku nk pelok kalo aku sedeyh..
n byk2 lagi sape laa....   terimekaseh byk2  s a h a b a t.....
pasti nnti aku kn rindu nk dgr nie pagi2.... "mira, bgn la, smyg, da pukol bpe nie"
waaaaarrggghhh, pengawe boley x agk nye sy pilih rumate sem dpn.... pelisssss......


pape pn ayien, jgn lupe aku tau....  syg kau ketat2..... mmmuuaaahhh......

nie la die org yg aku cite niee....
muke xyah bajet comeyl sgt la kan.....

Monday, May 2, 2011

.:berubah wajah:.

cam lame gile da aku x update blog niee....
bz la katakan.... final kan.. (ok, poyo, kau bukan study sgt pn final nie)...
hahahaha... jht betol kata ati aku niee... aku study ok, cume xbpe nk kuat je..... ngeee...

balek2 umah je terus aku tukar templete blog nieee..
bosan da yg lama pnye,....
di sebabkan tidak pndai mengedit, aku pn amek je templete yg da sedie ade...
boley la kan tok ilang kan kebosan dok adap yg same jee...
pasni, bosan, tukar lagi.. (kau mmg xpnh setie)...
eh, sape ckp aku xsetie? aku setie ok, org je xsetie ngn aku...
teeeeetttt...... da masok cite laen da 2,.. jgn nk mngodik....
ok la, smpi sini jelah cite... pasni aku nk bwt post yg sedeyh tok rumate ku tercinte,..
oppss, bukan rumate lagi, EX rumate.....

assalamualaikum peeps......!!!

eh jap2, aku nak tjk templete yg lame, tkot korg rindu.... hahaha..
(prasan giler, mcm la org nk tgk sgt kan)
ok la, sbnrnye tkot aku yg rindu.....
boley la (mmg sendiri post, sendiri bace)...


Friday, April 15, 2011

aku da d u a p u l u h t a h u n

ari nie genap la umo aku 20 thn.. w0w0w0w, da masok angke due la kt dpn.....
post nie khas di tujukan pd mereke2 yg wish... tengs ye kamo, kamo, dan kamo...!!
nie nk btau nie, aku dpt 1 kad yg sgt meruntun jiwe ku..(cewaahh, ayt xley bla  lagi)..
special gile lah wa ckp lu....
nie gmba die....

taarrraaa, nie la kad die.. comey kan??
 jom tgk dlm kad pulak... hehehe..

1st page

2nd page... tengs amad,maymey,bad,fawwaz

3rd page.. tengs fara...

4th page... tengs ayien....

5th page.. tengs mira,sal,ika n paah,dila,anis

6th page........ tengs sape2 yg bwt wish niee, especially bff ku paes....!!

7th page

aku terharu tgk kad nieee.... T.T




 ok, nie pulak bnde2 berharge yg aku dpt semalam....

my monet, kad besar ngn bunge ros putih....

hehehe... ^^
bunge ros putih nie hampir layu......

tengs 4 the card sahabat-sahabat.....

muke xyah nk fake sgt kottt... =)

my monyett...... mmuuaaahhh..




terime kaseh korg2.... aku terharu sgt sbb korg sume igt burfday aku... (yela sape la aku nie kan).. ok poyo...!

tengs pade sape2 yg wish, xkire la thru msg ke, call ke, face to face ke, facebook ke... tengs sumeee...!!!!!!

aku da    d u a p u l u h ta  h u n     weyyy.....!!

mmmuuuaaaaahhh.......!!!!! (tok korg sume.....)





Tuesday, April 12, 2011

igt senang ke bercinte jarak jauh nie.. (?)

hehehee... tajok entry nie mcm xsesuai je aku nk post.. hahaha.. yela aku pn bukan la pndai sgt bab cinta cintun niee... tapi saje je nk bg pendapat....
  • kalo cpl jarak jauh nie yg penting kene la percaye each other.. 
tapi kan bukan sng kan nk percaye? yela kite bukan nmpak pn ape yg die buat... kdg2 2 bile kite da cye, die pulak bwt hal kan, kalo xcye pulak lagi la parah... so, sape2 yg cpl jauh2 nie, cye la kt die n jgn la bwt sesuatu yg ley bwt die ilang percaye kt kite pulak... setie n percye... PENTING..!
  • luang kan la mase
yela kan, jauh nie bukan selalu dpt jumpe, so luangkan la mase contact la die... ubat siket la rindu 2 kan... jgn la jadikan komitmen 2 sbgai alsan... kalo betol2 syg, ape2 pn kite snggop bwt kan... nk seribu daye xnk seribu dalih.... at least kalo kite contact die, die tau la yg die maseh pnting tok kitee... kn..?
  •  jgn penah berubah
jadi la seperti mne kite yg die kenal dulu... jgn la da jauh nie, kite jd mcm org laen pulak.. mcm mne die knl kite, mcm 2 lah kite skrg... bile kite da brubah, may b die jadi xknl kite nnti.. die akn ragu2 btl ke kite nie yg die knl dulu....




p/s: phmilah di sebalik kate aku niee..... aku xnk ckp direct, tapi ape yg berlaku bwt aku terluke.....

lastly,











Wednesday, April 6, 2011

suke, suke, suke (!)(!)(!)

yeeaaayyy...
mesti nak tau npe aku suke sgt ari niee....
hehehehee..
yela, sume assgmnt, kuiz, test, presentation da abiss...
lege ati, damai jiwe.... cewaaahhh...
skng, mase tok study tok final pulak...
concentrate... concentrate... concentrate... (arapan aku niee)
tok korng2 yg nk final 2, gud luck jugak tauu... !!
kite bwt yg lebih baek kali niee ehh... 


p/s: sahabat2, teman2, kawan2, n sume lah, mntak maaf kalo ade bwt salah secare sengaje o x sngaje.... halal kan sume nye ehh.....


lastly, all the best...!!

sume nie tgh tunggu kiteee..... 



 

buku2 ku tercinte,
akan ku luang kan seluruh mase ku bersama mu mulai saat ini....
 xkn ku abaikan dirimu lagi bwt mase nieee...
sy syg buku sy sgtt.....!!!!!