Saturday, August 13, 2011

puasa puasa puasa......

assalamualaikom peeps...
selamat berpuase!! haha... skng baru nk wish..?? lambat la kau nie...
alhamdulillah da 2 mnggu kite berpuase dlm bulan RAMADHAN nie...


rase lame je kan aku x update blog nie... kesian die... mslh kekeringan idea aku nie semakin menjadi jadi nmpk nya... banyak kali da aku klik new post tu tp hampeh jee.. taip baru 1 ayat, da stop.. kdng2 smpai gak la 2,3,4,5 ayat, tp bile bace balek mcm 'huru hara' je ayt2 aku.. huru hara?? mayb i should use tunggang langgang instead of huru hara... hahahaa.. mane mane lah.. kalau x sampai gak ape yg aku mksod kan, korg usaha la bg sampai eh... xkuase aku nak bukak kamus....


nie nak share sumthing nie... nie aku dgr time tazkirah lepas terawih...
ALLAH bukan masuk kan kita kedalam syurganya kerana amalan kita, tetapi kerana rahmat dan belas kasihanNya kepada kita... oleh itu, berusaha lah untuk mendapatkan belas kasihan dariNya.. ini tidak bermakna, kita xpayah melakukan amalan2 fardu kerana yang fardu itu tetap wajib kita lakukan.. macam mana nak dpt rahmatNya kalau yang di suruhNya tidak kita lakukan... waallahualam~


sekarang da masok frasa keampunan, sama2 la kita bersungguh sungguh memohon keampunan drpdNYA......
"Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yg terbaik dlm kalangan kamu. Bukan juga yg paling soleh dlm kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas utk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah org yg memberi peringatan.." -Imam Hasan Al-Basri-







1 comment: